Activiteiten

atletiek extra

ATLETIEK EXTRA.

SolcoCare gaat in samenwerking met Stichting Thyas  een atletiekgroep opstarten voor mensen met een stoornis in het autisme spectrum.

Voor jongeren met een stoornis in het autisme spectrum is het in eerste instantie vaak moeilijk om zich thuis te voelen in de regulieren groepen.

In deze groep krijgen de deelnemers de juiste aandacht van een professionele trainer en houden we de groepsgrootte op maximaal 4 of 5 deelnemers per groep.

Zowel individueel als in groepsverband gaat de jeugd de uitdaging aan om zichzelf en/of als team te verbeteren. M.b.v. de atletieksport stelt Atletiek Extra het doel om de onderstaande vaardigheden te verbeteren:

  • Cognitieve vaardigheden
  • Sociale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • Lichamelijke/motorische vaardigheden
  • Vergroten van het zelfvertrouwen / eigenwaarde

Buiten de bovengenoemde doelstelling streven we ernaar om de deelnemers op termijn te begeleiden naar de lokale vereniging

Trainingstijden:

Maandag  18.00-19.00 uur

Vrijdag 18.00-19.00 uur

Hoe weet u of ATLETIEK EXTRA iets voor uw kind kan zijn?

Sjaak Titulaer heeft ruime ervaring als activiteiten begeleider en sportinstructeur. Sinds 2009 biedt hij begeleiding aan voor o.a. jongeren met een stoornis in het autisme spectrum. Indien u wenst kunt u een afspraak maken en kan Sjaak na een zorgvuldige intake u verder adviseren, ook kan hij samen met u de mogelijkheden binnen uw PGB bekijken. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact met hem opnemen: Sjaak Titulaer, tel 06-11401241 of info@solocare-actief.nl