Activiteiten

Running therapie

Steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. Het biedt compensatie voor het werk dat we de hele dag met ons hoofd moeten doen en het is een doeltreffende manier om spanningen kwijt te raken. Door te bewegen komt lichaam en geest in balans

Wat is Runningtherapie?

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van de 'rustige' duurloop ten behoeve van mensen met stressgerelateerde klachten zoals, depressie, burnout en andere psychische klachten.

Voor wie is Runningtherapie bedoeld?

Mensen die niet lekker in hun vel zitten, depressie, angststoornissen, stemmingswisselingen, persoonlijkheidsstoornissen, burnout en/of overgewicht. In overleg met de huisarts of andere behandelaar kan Runningtherapie een aanvulling zijn op het behandelprogramma. Ook mensen met lichtere klachten die nog niet in behandeling zijn bij de huisarts of specialist kunnen middels Runningtherapie geholpen worden.

Waar kunt u Runningtherapie volgen?

U kunt Runningtherapie volgen op het Thyas complex te Panningen. De Runningtherapie wordt gegeven door Ine Jacobs een diplomeerde runningtherapeute en al jaren hardlooptrainster bij de atletiekvereniging. Het tijdstip is in overleg. Na een zorgvuldige intake wordt een beweegprogramma opgesteld. Afhankelijk van de klachten en lichamelijke gesteldheid kan het zijn dat er ook andere sporten aan geboden worden zoals wandelen, nordic walken of fietsen. Alle sporten kunnen ondersteund worden met fitness.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ine Jacobs, Stichting Thyas. info@thyas.nl  telefoon 06-38925468.