Activiteiten

Survivaltrainingen

Nieuw: Survival trainingen

Het Thyas complex leent zich uitstekend voor de nieuwe rage in sportland. Stormlopen, obstakelruns, survivalruns, break out runs. Verschillende benamingen voor hetzelfde waarbij duurvermogen en kracht centraal staan. Je gebruikt alle spiergroepen maximaal, alleen maar ook samen om de obstakels die je tegen komt te overmeesteren.

Een zware en veelzijdige vorm van duursport. Een groeiende tak van sport, waarbij het lange-afstand lopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende zware hindernissen, die het uiterste vragen. Niet alleen wordt een aanzienlijke krachtinspanning verwacht van de atleten, ook souplesse en techniek spelen een bepalende rol voor het uitlopen van een survivalrun.

Kan ik dat ook?
Deze vraag horen we dikwijls aangezien de mythe rondom de survivalrun er niet om liegt. Alles kan! Zolang je over de wil beschikt om er voor te gaan. Ongetraind aan de start verschijnen kan natuurlijk consequenties hebben voor het verloop van de run waar je aan deelneemt. De survivalrun is namelijk zwaar. Naast de hindernissen die je moet volbrengen sta je in een constante "strijd tegen de elementen van de natuur". Daarbij speelt de toestand van het terrein waarover het parcours is uitgezet een belangrijke rol.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding op een survivalrun geeft je het meeste plezier tijdens de uitvoering ervan. Je kunt looptraining combineren met krachttraining,maar van groter belang is het dat je goed begeleid wordt in de voorbereiding naar een run. Het trainen en oefenen met hardlopen en obstakels vraagt een specifiek terrein en specifieke kennis. Thyas heeft beide in huis. Individueel of in groepsverband kan er getraind worden.

Voor meer informatie neem contact op met Ine Jacobs, 06-38925468

Trainingstijden:

Iedere maandag en woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur