Nieuws

Thyas complex een van de vier veilige wieleromgevingen in Limburg

Regio Noord Limburg krijgt twee veilige wieleromgevingen

Stichting Wieler- en Skateomgeving Herungerberg en Stichting Thyas uit Panningen krijgen een veilige wieleromgeving.

De Provincie Limburg heeft wielrennen benoemd tot belangrijkste speerpuntsport met als doel om uit te groeien tot dé wielerprovincie van Nederland. Om deze ambitie waar te maken, moeten er ‘veilige wieleromgevingen’ komen waar alle facetten van de wielersport beoefend kunnen worden. De Wielerfederatie Limburg heeft in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg een onderzoek uitgevoerd om te achterhalen welke locaties geschikt zijn voor een veilige wieleromgeving.

Sportieve omgeving Herungerberg in Venlo en multifunctioneel sportcomplex Thyas in Panningen zijn benoemd als potentiële veilige wieleromgevingen voor de regio Noord Limburg. Zowel Stichting Wieler- en Skateomgeving Herungerberg als Stichting Thyas ontvangen een subsidie van de Provincie om dit daadwerkelijk te realiseren.

Het complex van de Herungerberg komt te liggen aan de Louisenburgweg aan de Groote Heide in Venlo. De kosten voor de complete wieleromgeving bedragen € 1,2 miljoen. De reeds bestaande skatebaan krijgt een upgrade en er wordt een nieuwe BMX baan, een wielerbaan en een mountainbikeparcours aangelegd. De provincie verstrekt een subsidie van € 594.551,00. De andere helft van het bedrag wordt ingebracht door de zelfwerkzaamheid en sponsoring van de vier verenigingen uit de stichting. Stichting Thyas renoveert met de provinciale subsidie van € 120.000,- de huidige wielerbaan, kleedlokalen en bergruimte op het huidige Thyas-complex in Panningen. Als cofinanciering geldt de beschikbaar gestelde gemeentelijke subsidie voor de renovatie van de kleedlokalen en de eigen bijdrage en zelfwerkzaamheid van stichting Thyas.

De wieleromgevingen worden breed ingezet. Er komen mogelijkheden voor recreanten, talenten, verenigingen en gehandicaptensport. Ook worden er wedstrijden georganiseerd en zal doorontwikkeling plaatsvinden t.b.v. evenementen voor de wielersport.

De gemeente Venlo en de gemeente Peel en Maas juichen de initiatieven toe en zorgen voor ondersteuning waar nodig. Beide wieleromgevingen vullen elkaar aan en geven de wielersport gezamenlijk een boost in de regio Noord Limburg. De ontwikkelingen passen perfect bij de provinciale ambities en bij de ontwikkelingen in de regio, waar zeven gemeenten nauw samenwerken als het gaat om sport en bewegen.

Indien u vragen heeft over dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Yvonne Vriens - van Bakel, 06-55138733 van Stichting Wieler- en Skateomgeving Herungerberg en/of Ine Jacobs, 06-38925468 van Stichting Thyas